homeshowsworkshopsoverig entertainmentover maevafoto's-en-video'sagendacontact

Volg ons op:

facebook
hyves

linkedin

Maeva is in 1990 begonnen met vijf danseressen, waaronder Priscilla Scipio. Al snel nam zij de choreografie op zich. Priscilla is verschillende keren naar Hawaii geweest om workshops te volgen en aan wedstrijden mee te doen.
Tot op de dag van vandaag weet zij onder haar bezielende leiding de danseressen te enthousiasmeren en te motiveren. En dat ziet u terug in onze shows: ‘the spirit of aloha’!

Biografie

1990 – Start Maeva
Maeva is geformeerd in 1990 en startte met vijf danseressen. In het begin voerde Maeva met name de oude, bekende dansen uit. Al snel werkten de danseressen aan een nieuw repertoire. Priscilla Scipio, die al danst sinds haar vierde, nam de choreografie op zich.

1994 – Reis naar Hawaii
Maeva wilde meer kennis over de dansen uit Polynesië. In 1994 is Priscilla als één van de weinige mensen uit Nederland op traditionele Hawaiiaanse wijze in het huwelijk getreden. De reis bracht naast nieuwe muziek, kleding en accessoires, nieuwe kennis over de dansen van Hawaii en Tahiti met zich mee. Priscilla bezocht hiervoor diverse workshops.

1994/1998 – Professionalisering
Maeva werd steeds professioneler en stelde een manager verantwoordelijk voor de boekingen, promotie, de website enzovoorts. De boekingen uit binnen- en buitenland stroomden binnen en Maeva werd officieel een stichting.

1998 – Bezoek Tahiti Fête
In 1998 ondernam Priscilla een nieuwe reis naar Hawaii. Hier nam zij deel aan diverse workshops van Kalani Po`omaihealani van de Hula Aloha Academy. Op het eiland Kauai bezocht ze het jaarlijkse Tahiti Fête.

1999 – Opening Halau
Maeva opende in 1999 haar eigen Halau (dansschool), die de groeiende groep danseressen voldoende ruimte bood om zich te ontplooien.

2000 – Deelname Tahiti Fête
In 2000 bezocht Priscilla opnieuw het jaarlijkse Tahiti Fête op Kauai, ditmaal om mee te strijden in de solocompetitie. Zij was de enige deelnemer uit Europa!

2010 – 20-jarig jubileum
In 2010 vierde Maeva alweer haar 20-jarig jubileum. Nog steeds staat de dansgroep onder de bezielende leiding van Priscilla Scipio. De danseressen trainen trouw elke week vol enthousiasme. Dankzij internet heeft Maeva tegenwoordig meer mogelijkheden om muziek, danskleding, accessoires enzovoort aan te schaffen om steeds weer spetterende shows neer te zetten. Ter ere van het 20-jarig jubileum heeft Maeva een workshop voor Polynesische danseressen georganiseerd. Voor deze workshop heeft Maeva een Frans-Polynesische lerares in Tahitiaanse dansen over laten komen.

Enkele hoogtepunten op ons CV

Maeva op tv
Maeva heeft opgetreden in de Belgische Surprise Show op VTM (de grootste commerciële televisiezender van Vlaanderen).